• Background Slideshow
    Background Slideshow Transform the entire template into a dynamic, configurable slideshow via the intuitive, user friendly RokGallery infrastructure.
  • The Gantry Framework
    The Gantry Framework A powerful core framework that underpins the entire template providing the base for all the template features and functions.
  • Fusion and Splitmenu
    Fusion and Splitmenu Advanced navigation systems that are highly configurable and flexible to suit the needs of a diverse range of sites.
Image

Introducing Momentum — the October 2011 RocketTheme Joomla Template Release

The template combines an intricate graphical design with the intuitive dynamics of RokGallery or RokStories, providing for a full scale background image, rotatable and configurable via the module, RokGallery and Gantry administrative interfaces.

A bioetanol ár alakulása

Gondolom mindenki kíváncsi, hogy meddig marad ennyi a bioetanol ára. Hát nézzük sorra mik befolyásolják az árat! Ugye a keverék összetételéből adódik, (15% benzin), hogy a benzin árváltozása minimális mértékben befolyásolhatja az etanolét.

 Ez persze nem annyira sok ahhoz, hogy változzon, ezért nem is emelik szerdánként az etanolt a  benzinnel együtt. A kukorica intervenciós ára sem ingadozik annyira, ami indokolná az áremelést. Az ár változását nem feltétlenül költségoldalról kell vizsgálni. Az E85-ös árváltozása az azt helyettesítő termék, jelen esetben a 95 benzin árához igazodik. Nézzük az alábbi táblázatot a benzin jövedéki adó tartalmáról!

 2009.12.31 95 Benzin

Termelői ár:

95.2
Jövedéki adó: 120
KKKSZ díj: 3.06
Árrés (nagy+kisker): 18
ÁFA: 62.7
Összesen: 299
Adótartam: 59%

Ezzel szemben az alkoholt nem terheli jövedéki adó, amennyiben üzemanyagként használják fel. Ez EU-s szabályozás. Persze, ha hirtelen megnőne az etanol fogyása, akkor ez az államnak valószínüleg bevételkiesést jelentene. Jövedéki adót nem tehet rá, mert azt az EU nem engedi. Itt van egy képlet amit figyelembe kell vennünk, hogy megtarthassuk az E85 alacsony árát, kb. így kell számolnunk. 

Benzin ára = E85 ára x 1,25 (többletfogyasztás) x 1,15 (fogyasztói árelőny)

Tehát ha ezzel számolunk kijön a mostani benzinár. Ez biztosítja, hogy az árkülönbség mindig meg fog maradni. Meg kell, hogy nyugtassak mindenkit, hogy nem fog csökkeni az árolló, mert az a forgalmazó eladásait is rontaná. Az árváltozás gyakorisága valószínüleg nem lesz heti szintű. Itt van egy képlet az árváltozásra, amiből megérthetjük a folyamatot.

Etanol árváltozása = etanol ára + ((benzinárváltozás > 10 Ft ) x 0,5)

Megvárják amíg a benzin változása meghaladja a 10 Ft különbséget és ennek függvényében emelnek a változás mértékének 50%-val. Így biztosítva az árkövetést. Nyugodtan számolhat az etanollal hosszútávon.

Forrás: nkbenzinkut.hu

 

Integrated Extensions

Choose from an array of RocketTheme Extensions, which have integrated template styling support, such as RokNewsPager, RokStories or RokTabs.

Read More

Adobe® PNG Sources

Customize the various template image elements, such as the logo, using the distributed Adobe® Fireworks PNG source files and online tutorial for Logo Editing.

Read More

78 Module Positions

There are 78 module positions. If no module is published to a position, it will not appear, collapsing the entire area. The...

58 Module Variations

Individualise your module content with the selection of available suffixes with varying stylistic and structural differences,...

A bioetanol ár alakulása

Gondolom mindenki kíváncsi, hogy meddig marad ennyi a bioetanol ára. Hát nézzük sorra mik befolyásolják az árat!...

RokGallery Extension

RokGallery is a ground-up revolutionary gallery extension, developed to be hugely flexible, versatile and user friendly....

Content Typography

The standard typography takes advantage of CSS 3 techniques, resulting in less code and greater performance, as well as providing...
  • 1
  • 2

Color Chooser Controls

Customize the template's color scheme via the Gantry administrator. Control various style elements such as link, text and background color, of the current or new presets.

Initial Template Setup

1

Essential Downloads Download the template and peripheral files from RocketTheme.com.

2

Style Configuration Customize the existing presets to your only personal preference and save.

3

Launcher Assist Learn the intricacies of the template faster with the RocketLauncher.
Fel